15
06 2015
644

Ion Sula va efectua o vizită oficială în Japonia

Pe 12 iunie, curent, Ministrul Ion Sula, a primit o delegaţie a Asociaţiei japoneze de prietenie, Japonia-Moldova-Ucraina, care dezvoltă diverse activităţi cu caracter cultural şi de promovare.

Folosind prilejul, Ministrul a exprimat, prin intermediul interlocutorilor, recunoştinţă Guvernului şi poporului Japoniei, pentru asistenţa considerabilă, acordată Republicii Moldova în diverse domenii, inclusiv în sectorul agroindustrial.

Cu ocazia instituirii Ambasadei Republicii Moldova în Ţara Soarelui-Răsare, oaspeţii au înmînat Ministrului o scrisoare din partea unui grup de parlamentari japonezi, în care se spune că, deschiderea unei misiuni diplomatice în Japonia, este salutată şi apreciată ca o posibilitate nouă de a contribui şi mai mult la consolidarea relaţiilor comercial-economice şi de prietenie între ambele ţări.

Totodată, prin scrisoarea respectivă, Ministrul este invitat să efectueze o vizită oficială în Japonia.

Referindu-se la scopul vizitei în Moldova, conducătorul delegaţiei a informat Ministrul despre intenţia de a construi în apropierea oraşului Chişinău, un Parc în stil japonez, scopul fiind promovarea turistică a ţării noastre, promovarea businessului agricol, dar şi promovarea produselor autohtone moldoveneşti, inclusiv a vinurilor, care, după cum a menţionat oficialul, sînt deja bine cunoscute în Japonia.

În acest sens, s-a discutat despre conlucrarea bilaterală în domeniul cultivării legumelor în sere, prin utilizarea celor mai moderne tehnologii japoneze.

Pentru a cunoaşte mai bine modelul de sere din Moldova, pe parcursul următoarelor zile, delegaţia va vizita cele mai cunoscute sere din zonă.

via | oficial.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.