18
10 2014
1559

KfW preconizează să deschidă o reprezentanță la Chișinău

Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW va deschide în curînd o reprezentanță la Chișinău.

Despre aceasta a informat Vitalis Ritter, manager de proiect KfW pentru țările Europei de Est, Caucazului și Asiei Centrale, participînd la ediția a V-a a Forumului moldo-german al întreprinderilor mici și mijlocii.

Forumul a fost, lansat în 2010 și se desfășoară anual în cadrul programului Transform al Ministerului Federal de Finanțe al Germaniei cu participarea Băncii de dezvoltare KfW și IDIS Viitorul.

Guvernul Germaniei va sprijini dezvoltarea Moldovei în domeniile prioritare, precum ar fi consolidarea sectorului financiar și descentralizare și va majora fondurile alocate în scopul acesta. KfW își propune și în continuare să contribuie la diversificarea instrumentelor de finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova, la extinderea rețelei de filiale ProCredit Bank în localitățile țării, pentru a facilita accesul la creditare a antreprenorilor rurali. De asemenea vor finanța proiectele de reabilitare a infrastructurii rurale prin Fondul de investiții Sociale din Moldova. Au fost deja alocate 12 mil. euro, surse nerambursabile (grant), care au fost sau vor fi utilizate. În anul acesta am semnat un Memorandum cu Ministerul Mediului pentru a contribui la îmbunătățirea aprovizionării cu apă potabilă, prin construcția apeductului centralizat Chișinău — Strășeni – Călărași. Beneficiari vor fi 90 mii locuitori din Strășeni și 80 mii din Călărași. Urmează în scurt timp să fie anunțată licitație pentru selectarea companiei ce va elabora studiul de fezabilitate, — a specificat Ritter.

KfW este unul din liderii sectorului bancar german și una din cele mai mari bănci din Europa, orientată atît spre susținerea economiei naționale, cît și spre dezvoltarea statelor în tranziție. KfW are 70 de reprezentanțe și oficii în întreaga lume. În Moldova este prezentă din 1999, în special pe segmentul infrastructurii sociale și promovării întreprinderilor mici și mijlocii prin intermediul sectorului financiar din Moldova.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.