17
03 2016
670

Legea Comunicațiilor Poştale a fost adoptată de Parlament în lectură finală

Legea Comunicațiilor Poştale a fost adoptată astăzi de Parlament în lectură finală. Ea a fost susținută de 56 de deputați, informează Moldpres.

Proiectul vine să stabilească expres drepturile și obligațiile furnizorilor și utilizatorilor de servicii poștale, promovînd concurența loială și contribuind la îmbunătățirea calității serviciilor prestate.

Hotărîrea prevede lansarea serviciului poștal universal, care creează condițiile necesare pentru furnizarea continuă a serviciilor poștale de calitate și la un preț accesibil în toate localitățile Republicii Moldova, se spune în proiectul de lege.

Documentul stabilește liberalizarea treptată a pieței serviciilor poștale, oferind agenților economici posibilitatea să presteze servicii de transmitere a corespondenței.

Sub rezerva statului rămîne doar serviciul de trimitere a corespondenței cu limitele de greutate de pînă la 350 de grame. În calitate de organ de reglementare a sectorului poştal va fi desemnată Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, se menţionează în hotărîre.

Furnizorul de servicii poștale este obligat să efectueze recepţionarea, prelucrarea de comenzi pentru publicaţii periodice, livrarea acestora către abonaţi în bază contractuală.

Adoptarea Legii Comunicațiilor Poştale se înscrie în Planul național de acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere între R. Moldova și Uniunea Europeană și asigură concordanța legislației naționale cu prevederile Directivelor și standardelor europene de calitate.

via | moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.