03
08 2016
731

​Licitaţia pentru dreptul de reconstrucţie a stadionului “Dinamo” se va desfăşura repetat

Licitaţia pentru dreptul de reconstrucţie a stadionului „Dinamo” din Chişinău se va desfăşura în mod repetat, deoarece, marţi, s-a constatat că au fost depuse doar două cereri.

Şeful clubului sportiv „Dinamo”, Arcadie Bostan, a spus că numai două companii de construcţii au depus cereri de participare la licitaţie, însă, potrivit Legii cu privire la achiziţiile de stat, la etapa iniţială a concursului trebuie să participe cel puţin trei companii.

A fost întocmit un proces-verbal, care, împreună cu cererile şi propunerile, va fi trimis Agenţiei Achiziţii Publice spre examinare. Agenţia va stabili şi data celei de-a doua etape a licitaţiei, — a spus Bostan.

Potrivit lui, costul preliminar al lucrărilor de reconstrucţie este estimat la 6,7 mil. lei, bani pe care îi va acorda statul. Preşedintele Federaţiei de Atletică Uşoară din Moldova, Anatolie Balan, a subliniat că „proiectul de reconstrucţie a stadionului „Dinamo” corespunde cerinţelor internaţionale minime, înaintate instituţiei sportive de către Federaţia Internaţională de Atletică Uşoară”.

Stadionul „Dinamo” a devenit primul obiect sportiv din Chişinău, construit după cel de-al doilea război mondial. El a fost deschis în 1945 pe locul fostei Pieţe germane a oraşului. Stadionul are o suprafaţă de 2,54 hectare. Ultima dată a fost reconstruit în anul 2008. Proprietarul stadionului „Dinamo” este Ministerul Afacerilor Interne al RM.

via | www.infotag.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.