24
03 2016
1834

Lista codurilor IBAN pentru achitarea impozitului pe venit datorat BPN de către persoanele fizice cetățeni

În legătură cu necesitatea utilizării codurilor IBAN pentru achitarea impozitului pe venit datorat Bugetului Public Național de către persoanele fizice cetățeni, Serviciul Fiscal de Stat a prezentat Lista codurilor IBAN pentru achitarea impozitului pe venitul persoanelor fizice.

Totodată, reamintim că începînd cu 01.01.2016 transferurile naţionale în folosul bugetului public naţional sunt efectuate cu utilizarea obligatorie a codurilor IBAN (International Bank Account Number).

Codul IBAN (International Bank Account Number) reprezintă un şir de caractere care identifică, în mod unic la nivel internaţional, contul unui client deschis la o instituţie financiară prin recunoaşterea de către orice sistem bancar operant în reţeaua SWIFT, fără necesitatea conversiei manuale a datelor. Codul IBAN a fost creat în scopul diminuării riscului transferurilor eronate, timpului de procesare şi a cheltuielilor de intermediere transfrontalieră a plăţilor fără numerar.

Utilizarea Codurilor IBAN este prevăzută în Conceptul privind optimizarea transferurilor naţionale, aprobat prin Hotărîrea Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a Moldovei nr. 138 din 24 iulie 2014.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.