18
03 2016
872

Lobby-ul comercianților cu țigări, întors din drumul spre Executiv

Un document plasat astăzi pe ordinea de zi a Guvernului, care favoriza proprietarii a mii de gherete și magazine din Chișinău, specializate pe vânzarea țigărilor, a fost trimis la reexaminare de către premierul Pavel Filip.

Documentul introdus pe ordinea de zi stipula păstrarea aproape intactă a rețelei de gherete în care se comercializează produse din tutun, care trebuie să se închidă odată cu intrarea în vigoare a Pachetului de legi antitutun.

În urma aprobării proiectului propus, restricțiile de comercializare a produselor din tutun se vor răsfrânge numai asupra gheretelor amplasate în preajma instituțiilor de învățământ și medico-sanitare. O consecință a aplicării restricțiilor este interzicerea comercializării produselor din tutun prin toate chioșcurile și pavilioanele din țară, care va reduce esențial din impozitele pe venit a persoanelor fizice și juridice, TVA și din taxe locale, scrie în documentul propus spre aprobare.

Autorii documentului au mai invocat și faptul că zeci de persoane își vor pierde locurile de muncă odată cu închiderea gheretelor.

Nu vreau să intru în detalii rog examinarea proiectului. A stârnit prea multe discuții, avem rezerve, cer să fie consultat suplimentar, a cerut Pavel Filip.

Documentul integral

via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.