17
09 2016
729

Mai multe medicamente vitale vor reapărea în farmaciile din țară

Măsurile urgente întreprinse de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) pentru redresarea situației pe piața farmaceutică din Moldova dau rezultate vizibile chiar din primele zile, se scrie în cadrul unui comunicat al instituției.

Mai multe medicamente lipsă de pe piață, inclusiv care nu au analogi, vor reapărea în farmaciile din țară. Lista preparatelor a fost întocmită de AMDM după evaluarea minuțioasă a situației privind aprovizionarea pieței farmaceutice, discuțiile cu producătorii și distribuitorii, precum și în baza solicitărilor parvenite din partea populației.

Astfel, Comisia pentru importul produselor farmaceutice neînregistrate, vital necesare sistemului sănătăţii, a eliberat autorizațiile de import pentru 107 de denumiri de preparate. Majoritatea sunt de importanță vitală, inclusiv care nu au analogi pe piață. Printre medicamentele care au fost autorizate se numără Keppra, Fotil, Eufilin, Fortrans, Fenazepam, Traumeel, Hondrolon, Spegal, Teveten, Taflotan, Fenistil, Rivotril ș.a.

În farmacii va reveni și Viburcol, care recent a fost reautorizat. Preparatul farmaceutic are efecte analgezice, anti-inflamatorii, proprietăți sedative și spasmolitice. AMDM susține că va monitoriza strict și în continuare situația pe piața farmaceutică în vederea asigurării unui acces neîntrerupt al populaţiei la medicamente şi consumabile de uz medical.

via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.