26
08 2014
1078

Mai multe categorii de angajați vor avea salarii mai mari

Circa 120 de mii de angajați ai sectorului bugetar vor beneficia de o majorare de 15 la sută a salariului, începînd cu luna octombrie. O hotărîre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a executivului, relatează NOI.md.

Totodată, începînd cu 1 septembrie, profesori și angajații instituțiilor preșcolare vor avea, în mediu, salarii cu 20 la sută mai mari. Cuantumul salarial se va stabili în funcție de grila de salarizare și de vechimea în muncă. Decizia îi vizează și pe angajații școlilor de artă, muzeelor, colectivelor artistice, a instituțiilor de sport, ai Ministerului Apărării și ai MAI. Potrivit ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, prin decizia Guvernului, se va trece de la rețeaua tarifară unică, la salariul de funcție.

Începînd cu 1 octombrie, salariul minim pe țară va fi de 1000 de lei. Această decizie va duce la majorarea cu 15% a salariilor pentru circa 120 de mii de angajați din sectorul bugetar. De la 1 octombrie, cu 20 la sută se va majora salariul pentru persoanele care muncesc în instituții bugetare. Proiectele de hotărîre aprobate vor intra în vigoare de la 1 septembrie și 1 octombrie, a menționat Buliga.

Ministrul a precizat că pînă la finele lunii august, toți profesorii își vor putea ridica și premiile anuale, în valoare unui salariu de funcție. Precizăm că Guvernul a operat modificările respective, după ce legea cu privire la majorarea salariilor a fost promulgată de președintele Nicolae Timofti.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.