18
09 2014
881

Mai mulți bani pentru reparația drumurilor locale

Programul de repartizare a mijloacelor Fondului Rutier pentru anul 2014 a fost modificat, astfel încît zeci de localități vor beneficia de fonduri suplimentare pentru reparația drumurilor intravilane. Hotărîrea a fost aprobată la ședința de astăzi a Guvernului, notează NOI.md.

Astfel, Guvernul va aloca suplimentar 10,1 milioane de lei, banii urmînd a fi repartizați în baza propunerilor venite de la administraţia publică locală.

Potrivit ministrului Transporturilor, Vasile Botnari, acest lucru este posibil datorită schimbării sursei de finanţare pentru lucrările de reabilitare a șoselei Orhei-Rezina, care va finalizată din mijloacele oferite de Banca Europeană de Investiţii.

Cele 100 de milioane de lei rezervate din Fondul Rutier pentru reabilitarea drumului Orhei-Rezina se propune a fi redirecţionate la suplinirea lucrărilor de reabilitare a drumurilor locale ce asigură accesul la instituţiile de menire social-economică, dar şi pentru întreţinerea de iarnă a drumurilor publice, a anunţat Botnari.

Potrivit autorităților, pentru întreţinerea de iarnă a drumurilor publice, procurarea frezelor pentru deszăpezire, achiziționarea sării tehnice şi contractarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor publice vor fi oferite 89,9 milioane de lei.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.