30
12 2016
6519

Mașinile cu numere străine pot fi înmatriculate în Republica Moldova chiar din prima zi a anului viitor

Moldovenii care dețin în proprietate mașini înmatriculate în alte state și le-au introdus pe teritoriul Republicii Moldova până la 1 noiembrie curent, le pot înmatricula în perioada 1 ianuarie – 1 aprilie 2017. Indiferent de termenul de exploatare a autovehiculelor, pentru înmatricularea lor proprietarii vor achita accize în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2016. De asemenea, urmează să fie înmatriculate și automobilele cu numere de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender. Pentru plasarea în regim vamal de import a unităților de transport respective sunt solicitate următoarele acte:
  • paşaportul tehnic al mijlocului de transport;
  • documentul care confirmă dreptul de proprietate (contractul de vânzare-cumpărare, actul de donaţie, procura sau altele);
  • certificatul care atestă achitarea taxei pentru folosirea drumurilor (vinieta), cu excepția mijloacelor de transport auto cu numere de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender.
Mijloacele de transport trebuie să fie scoase de la evidenţă de la autoritatea competentă a statului de expediere. Pentru vămuirea mijloacelor de transport auto cu numere de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender este necesară prezentarea în original a tuturor actelor, în baza cărora mijlocul de transport a fost introdus în Republica Moldova.

via | www.bizlaw.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.