24
08 2016
476

Ministerul Finanţelor a alocat 6 mil. lei pentru evaluarea locuințelor din țară

Verificările vor fi efectuate şi ca urmare a introducerii din acest an a impozitului pe lux pentru cei care deţin case mai scumpe de 1,5 mil. lei.

„Special pentru serviciul Cadastral au fost alocată o sumă de 6 mil. lei pentru a finaliza evaluările care nu au fost duse până la bun sfârşit. Astfel, noi credem că vom putea mări baza fiscală pentru, în primul rând, impozitul pe imobile care merge la autorităţile locale, dar şi pentru impozitul pe avere", a declarat ministrul finanţelor, Octavian Armașu.

Conform datelor Ministerului Finanţelor, în ţară sunt peste trei mii de moldoveni care au locuinţe de lux. După evaluarea cadastrală a bunurilor, numărul acestora ar putea creşte. Impozitul pe lux vor trebui să-l plătească proprietarii locuinţelor cu o suprafaţă mai mare de 120 de metri pătraţi şi o valoare cadastrală ce depăşeşte 1,5 mil. lei.

Taxa va fi achitată şi de cei care deţin două sau mai multe locuinţe. Cota impozitului va constitui 0,8 la sută din valoarea bunului imobil. Statul speră că din aceste taxe vor fi adunate, în acest an, 50 mil. lei.

via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.