13
03 2014
1237

Ministrul Transporturilor optează pentru urgentarea modernizării CFM

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID), Vasile Botnari, a solicitat astăzi, în cadrul unei şedinţe de lucru, urgentarea implementării Planului de modernizare la ÎS „Calea Ferată din Moldova” (CFM), informează MOLDPRES. Potrivit Serviciului de presă al MTID, ministrul consideră că reforma la CFM va optimiza cheltuielile şi va crea noi oportunităţi de dezvoltare.
„În urma etapelor de reorganizare după modelul întreprinderilor similare din alte state europene, fiecare unitate va fi responsabilă pe anumite domenii, fiind concentrată anume pe dezvoltarea acestui sector”,
a declarat Botnari. Ministrul a mai menţionat că întreprinderea este în prezent ineficientă, din cauza modelului de administrare învechit, dar şi a schemelor de fraude şi furt.
„Anual, întreprinderea înregistrează pierderi de circa 40 de milioane de lei doar în urma furtului de combustibil. Conducerea CFM trebuie să rupă orice scheme ilegale, iar persoanele suspectate în acte de corupţie să fie sancţionate conform legii”,
a afirmat ministrul. Conform Planului de modernizare, CFM urmează să fie reorganizată prin separarea în trei unităţi comerciale: transportul de pasageri, transportul de mărfuri şi infrastructura feroviară.

via www.moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.