03
10 2014
1173

Misiune economică în România, în perioada 28-31 octombrie 2014

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova invită agenţii economici autohtoni din sectorul agroalimentar să participe la misiunea economică în România (or. Iaşi, Bucureşti, Braşov), în perioada 28-31 octombrie 2014.

Misiunea economică este organizată în cooperare cu Asociaţia Business-ului European din Republica Moldova (EBA Moldova), Camera de Comerţ şi Industrie din Iaşi, Bucureşti şi Braşov, fiind co-finanţată de proiectul „DCFTA — Informarea și consolidarea capacităților agenților economici".

Obiectivele misiunii economice sunt: explorarea oportunităţilor de afaceri cu ţările Uniunii Europene în contextul semnării Acordului de Liber Schimb Comprehensiv şi Aprofundat; promovarea potenţialului investiţional şi de afaceri al Republicii Moldova, pregătirea producătorilor moldoveni din domeniile menţionate pentru exportul pe piaţa Uniunii Europe; familiarizarea cu cerinţele, standardele ce reglementează piaţa UE; identificarea potenţialilor parteneri de afaceri şi iniţierea negocierilor pentru livrarea produselor agroalimentare distribuitorilor/angrosiştilor din România.

Programul misiunii economice va include: prezentarea sectorului agroindustrial al Republicii Moldova şi a oportunităţilor de intensificare a relaţiilor comerciale cu întreprinderile din România; discuţii cu reprezentanţii marilor reţele/lanţuri de distribuţie a produselor agroalimentare din România; vizitarea companiilor producătoare de fructe şi legume pentru a studia experienţa acestora în domeniul certificării şi implementării standardelor de calitate a produselor; participarea la Forumul Oamenilor de Afaceri Moldova-România şi la întrevederi de afaceri; vizitarea Târgului internaţional pentru industria alimentara – INDAGRA FOOD (or. Bucureşti), precum şi INDAGRA — Târg internaţional de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, ALL PACK — Expoziţie internaţională pentru ambalaje, materiale, maşini şi echipamente specifice, EXPO DRINK & WINE — Târg de vinuri, băuturi alcoolice şi non-alcoolice şi AUTOEXPOTEHNICA — Expoziţie internaţională de componente şi accesorii auto.

Companiile interesate sunt rugate să transmită formularul de participare completat până la data de 13 octombrie 2014, în adresa Direcţiei Relaţii Internaţionale a CCI a RM

tel.: 022 23-87-70, fax: 022 22-13-91;
e-mail: dre@chamber.md sau foreign@chamber.md.

via www.interlic.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.