11
08 2016
463

Moldova a obţinut progrese în domeniul siguranţei alimentelor

Moldova a obţinut progrese în domeniul siguranţei alimentelor şi protecţiei drepturilor consumatorilor, după semnarea Acordurilor de asociere cu Uniunea Europeană. Acest fapt l-a comunicat Centrul de Informaţii al Vecinătăţii Europene, menţionînd că subiect dat a fost în centrul atenţiei conferinţei regionale, care a avut loc la Tbilisi, Georgia.

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Europei în Georgia şi s-a desfăşurat în cadrul proiectului finanţat de UE pentru ajustarea transparentă a legislaţiei şi practicilor în sfera măsurilor sanitare în Georgia şi Moldova la politica UE în acest domeniu.

La conferinţă au participat experţi europeni, georgieni şi moldoveni, care au evaluat progresul în realizarea acordurilor respective cu UE în domeniul siguranţei alimentelor şi protecţiei drepturilor consumatorilor, precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor, Organizaţiei pentru Agricultură a ONU, Asociaţiei Producătorilor de Lactate din Estonia.

Dezbaterile s-au axat pe sistemele de control a siguranţei alimentelor, transparenţa inspectării întreprinderilor de produse alimentare, participării societăţii civile la reforme, evaluarea riscurilor în domeniul măsurilor sanitare şi fitosanitare (SFS).

În opinia experţilor eiropeni, graţie semnării Acordurilor de asociere, relaţiile Moldovei şi Georgiei cu UE au trecut într-o nouă fază, deoarece AA şi Acordul privind zona comerţului liber aprofundat şi atotcuprinzător (DCFTA) prevăd reforme juridice şi economice pentru apropierea ţărilor de Europa.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.