Știri

Moldova și Turcia vor utiliza transportul combinat de mărfuri

Hotărârea Guvernului nr.390 pentru aprobarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind transportul combinat de mărfuri, întocmit la 30 decembrie 2019 la Ankara, a fost publicată în MO și a intrat în vigoare.
 
Amintim că proiectul respectiv a fost aprobat în cadrul ședinței Cabinetul de miniștri din 17 iunie 2020. Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, obiectivul Acordului este stabilirea principiilor de reglementare a funcționării transportului combinat de mărfuri între Părți și presupune utilizarea eficientă a infrastructurii existente pentru transportul de marfă prin aplicarea sistemelor de transport feroviar, naval și a celui rutier, cu oferirea soluțiilor sociale, economice și de mediu alternative.

 

Documentul definește noțiunile ce vor fi utilizate de Părțile contractante, stabilește autoritățile responsabile pentru implementarea Acordului, măsurile de promovare a acestuia, reglementează traversarea frontierei și aplicarea a documentului de operare a transportului combinat (DOTC).

 

Implementarea Acordului va stimula dezvoltarea serviciilor de transport combinat de mărfuri, fiind diminuată presiunea pe infrastructura rutieră. Totodată, acesta va permite sporirea competitivității transporturilor, inclusiv pe dimensiunea transfrontalieră, în comparație cu transportul de mărfuri exclusiv rutier.

 

Textul Acordului poate fi consultat în nr. 149-151 (7478-7480) al Monitorului Oficial din 19 iunie 2020.

 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Guvernul Republicii Moldova

872 vizualizări

Data publicării:

22 Iunie /2020 07:59

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

Moldova | Turcia | Transport | acord | guvern Moldova

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon