10
08 2016
368

Moldova va deschide mai multe consulate onorifice în Italia

Autoritățile de la Chișinău planifică redeschiderea unor consulate onorifice, dar și deschiderea altora, chiar până la finele anului curent. Despre aceasta a comunicat ambasadorul Moldovei în Italia Stela Stângaci.

Potrivit ei, ele urmează să-şi înceapă activitatea la Florența, Verona, Torino și Treviso, precum și în alte localități. Acum există și două camere de comerț, una moldo-italiană și alta italiano-moldavă, care aduc o contribuție valoroasă la dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

Stela Stângaci a mai spus, că Italia este un partener economic important al Republicii Moldova plasându-se pe locul trei la capitolul exporturi și importuri.
Anul trecut a fost o scădere ușoară a schimburilor comerciale. Dar am văzut că de la începutul anului curent situația se îmbunătățește. Italia este pe locul doi după numărul de investiții făcute și după numărul de întreprinderi mixte cu capital străin din Moldova, — a specificat ea.

În Italia există peste 70 de asociații de moldoveni, care în ultima perioadă se implică social, dezvoltă voluntariatul, acordă servicii de informare, și aceasta ajută la creșterea calitativă a diasporei moldovenești în Italia.

via | www.ipn.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.