03
11 2014
829

Moldova preconizează să livreze mere şi struguri în Marea Britanie

Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Ion Sula, a avut o întrevedere cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Philip Batson, informează NOI.md.

Întrevederea a avut loc la inițiativa diplomatului britanic drept urmare a vizitei directorului general al ANSA în Regatul Unit, perioada 1-7 octombrie 2014, cînd au fost cercetate condițiile pentru importul de produse alimentare (în special condiții fitosanitare și sanitare) și analiza posibilităților de diversificare a piețelor de desfacere pentru produsele din Republica Moldova (în special, mere și struguri de masă).

Ion Sula a prezentat în linii generale Agenția, accentuînd realizările instituției și a expus planurile de viitor. El a remarcat eforturile instituției în armonizarea legislației în domeniul siguranței alimentelor cu legislația europeană, informînd despre faptul că circa 85% din legislație este deja armonizată și implementarea eficientă a legislației reprezintă una dintre prioritățile ANSA.

De asemenea, el a vorbit și despre prezența Agenției în toate raioanele țării, punctele de trecere la frontieră și terminalele vamale din țară, fapt ce permite mărirea gradului de siguranță alimentară a produselor și facilitează exporturile.

A prezentat conceptul e-ANSA, care va permite accesul la toată informația necesară și va reduce timpul de emitere a actelor pentru beneficiari. E-learning este un alt proiect ce va permite instruirea și susținerea pregătirii specialiștilor ANSA.

Ambasadorul a subliniat faptul că apreciază eforturile instituției Agenției în parcursul european și îi va acorda suportul necesar.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.