30
09 2014
867

Moldova și FMI discută măsurile de asigurare a stabilității financiare a țării

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu reprezentanţii misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Max Alier.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluţia situaţiei economice a Republicii Moldova, inclusiv în contextul celor mai recente provocări, precum şi al măsurilor ce urmează să fie întreprinse pentru depăşirea acestora, informează NOI.md.

Misiunea FMI se află în Republica Moldova pentru efectuarea analizei de monitorizare post-program în contextul consultărilor periodice, conform Statutului FMI.

Max Alier a specificat că, în conformitate cu obiectivul misiunii, principalele subiecte abordate vizează prognozele şi aşteptările privind evoluţia situaţiei macroeconomice în anul 2014 şi pe termen mediu, ţinînd cont de eventualele vulnerabilităţi interne şi externe, perspectivele bugetare pentru anul curent şi cadrul bugetar pe termen mediu, precum şi situaţia în sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova.

La rîndul său, Iurie Leancă a exprimat disponibilitatea Guvernului pentru un dialog deschis şi constructiv cu experţii FMI, inclusiv pe durata actualei misiuni. Premierul a menţionat importanţa recomandărilor şi expertizei oferite de această structură financiară internaţională instituţiilor de resort din Moldova, în vederea asigurării stabilităţii financiare şi dezvoltării economice a ţării noastre.

Actuala misiune a FMI se va afla în Republica Moldova pînă pe 9 octombrie curent. Ultima misiune a experților FMI a avut loc în perioada 16-22 iulie 2014 pentru discuţii pe marginea monitorizării post-program, precum şi în contextul consultărilor periodice care constituie un exerciţiu obligatoriu, efectuat semestrial, conform cerinţelor standard prevăzute de Statutul FMI pentru statele membre.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.