27
02 2015
931

Moldova și Georgia își vor intensifica cooperarea economică

Republica Moldova și Georgia au convenit să constituie cît mai rapid și să înceapă activitatea Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene pentru cooperare comercial-economică, informează Noi.md.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului Georgiei, la această înțelegere s-a ajuns în cadrul întrevederii de la Bruxelles dintre prim-miniștrii celor două state, Chiril Gaburici și Irakli Garibașvili.

Oficialii au subliniat că crearea acestei comisii va contribui la intensificarea cooperării economice dintre Moldova și Georgia. Părțile au remarcat, de asemenea, colaborarea bilaterală cu succes în domeniul vamal și de drept. Chiril Gaburici s-a pronunțat pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei în limitele hotarelor recunoscute internațional și a exprimat susținerea intenției Georgiei de a se integra în structurile euroatlantice.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului Moldovei, Chiril Gaburici și Irakli Garibașvili au abordat mai multe subiecte de pe agenda bilaterală, precum şi cele privind colaborarea dintre Republica Moldova şi Georgia pe plan internaţional.

În context, a fost menţionată importanţa dezvoltării continue a relaţiilor moldo-georgiene, precum şi importanţa schimbului de experienţă în procesul integrării europene, în particular, a cooperării în cadrul Parteneriatului Estic din care fac parte Moldova și Georgia.

Chiril Gaburici a menţionat că experienţa Georgiei în realizarea reformelor din domeniul justiţiei, al afacerilor interne şi al celui vamal este foarte importantă pentru Republica Moldova şi a pledat pentru aprofundarea colaborării. Totodată, prim-ministrul moldovean a exprimat interesul pentru efectuarea schimbului de experienţă privind practicile utilizate de Georgia în promovarea exportului şi atragerea investiţiilor.

În cadrul întrevederii părțile și-au exprimat interesul pentru începerea activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene pentru cooperare economică şi comercială. De asemenea, s-a discutat despre organizarea, de către ambele ţări a unor expoziţii naţionale de mărfuri şi despre activizarea cooperării în domeniile culturii şi turismului. Moldova și Georgia au semnat pînă acum 22 de acorduri.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.