13
05 2015
945

Moldovenii aflați în căutarea unui job au acum posibilitatea să se angajeze

Moldovenii aflați în căutarea unui job au acum posibilitatea să se angajeze. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă în această lună peste 6 mii de locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt în Chișinău, peste 2000 de locuri.

Conform declaraţiilor agenţilor economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţă la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt înregistrate 6664 de locuri vacante pe întreg teritoriul țării. Ca de obicei, cele mai multe locuri de muncă, 1755, sunt destinate persoanelor cu studii superioare și medii de specialitate.

Cei mai solicitați sunt specialiștii în domeniul sănătății 386 de locuri și cei din domeniul învățământului 129. La mare căutare sunt contabilii, inginerii și programatorii. În același timp, pentru persoanele cu studii medii generale, secundar profesionale și pentru muncitorii necalificați, sunt disponibile aproximativ 5 mii de locuri de muncă.

Cele mai multe locuri sunt pentru lucrătorii din industria textilă și cea a confecțiilor. 427 de joburi sunt pentru persoanele care vor să muncească în domeniul construcțiilor, iar 396 pentru lucrătorii din domeniul serviciilor personale. Totodată, peste 1000 de joburi sunt disponibile pentru muncitorii necalificați cum ar fi hamali, paznici sau măturători.

via | mbc.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.