Știri

MPay: sporirea nivelului plăților fără numerar

Noul concept de dezvoltare a Serviciului guvernamental de plăți electronice MPay a fost prezentat pe în cadrul unei ședințe publice cu participarea reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii, Băncii Naționale a Moldovei, Consiliului Economic de pe lângă Prim Ministru, ai Agenției de Guvernare Electronică și comunității de afaceri.
 
Conceptul de dezvoltare a Serviciului MPay derivă din Foaia de parcurs a Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic, care este implementată cu suportul USAID și a Guvernului Suediei, pe platforma proiectului Tekwill.
 

 „Putem contribui esențial la asigurarea durabilității economiei naționale pe perioada crizei pandemice, dar și creșterii economice la etapele ulterioare, la diminuarea evaziuni fiscale, combaterea corupției și cel mai important, la facilitarea comerțului electronic, prin creșterea calitativă a infrastructurii de plăți online”, a declarat Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii, în cadrul prezentării publice.

 

Măsurile concrete care urmează a fi realizate pentru modernizarea multidimensională și multifuncțională a sistemului MPay se referă la integrarea tehnică în sistem a prestatorilor de servicii de utilități și diferite servicii comerciale.

 

„Astăzi, în contextul crizei pandemice, dar și pentru sprijinirea durabilă a producătorilor locali de bunuri și servicii, avem nevoie de explorarea noilor oportunități de dezvoltare a afacerilor, iar comerțul online este un domeniu căruia trebuie să-i acordăm o atenție sporită. Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay este un proiect de succes, iar extinderea funcționalităților acestuia o privim ca pe o soluție pentru producătorii locali de bunuri și servicii, care pot să-și acceseze clienții prin instrumente digitale”, a adăugat Anatol Usatîi.

 

Sistemul MPay modernizat va fi în continuare administrat de către Agenția de Guvernare Electronică, în calitate de posesor și deținător al serviciului.  De asemenea, proiectul va contribui esențial la realizarea și unuia din obiectivele strategice ale Băncii Naționale a Moldoveisporirea nivelului de utilizare a plăților fără numerar, prin promovarea eficienței, siguranței, accesibilității și caracterului inovator al plăților.


via | mec.gov.md

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Economiei

368 vizualizări

Data publicării:

26 Noiembrie /2020 07:59

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon