09
07 2014
1270

O companie italiană, interesată să investească în Republica Moldova

Compania italiană „Veronamercato”, specializată în comerțul de fructe și legume, este interesată să investească în Republica Moldova. Compania urmează să participe la concursul privind construcția Centrului Agroalimentar din Chișinău. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare salută această inițiativă și susține că sectorul agricol are nevoie de astfel de investitori, în special, pentru expertiza pe care o pot oferi.
Noi salutăm interesul manifestat de această companie, care este una din cele mai mari din Italia în comercializarea fructelor și legumelor. Italienii au făcut pași serioși în acest domeniu. Noi avem nevoie de expertiza lor pentru a ne putea moderniza și a vinde produsele noastre pe piața europeană, a declarat pentru Agora viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Gheorghe Gaberi.
Totodată, ministrul a menționat că investitorul italian urmează să participe la un concurs, care va fi anunțat în curând de autoritățile de la Chișinău. „Desigur că vor fi și alte companii, de exemplu din Polonia sau alte țări, dar va fi selectată cea mai bună”, a subliniat Gheorghe Gaberi. De asemenea, ministrul a anunțat că la sfârșitul acestei luni, Guvernul urmează să semneze un acord cu Banca Europeană de Investiții pentru contractarea unui credit de 120 milioane de euro. Banii urmează să fie alocați pentru construcția Centrului Agroalimentar din Chișinău, iar investitorul, care urmează să fie selectat, va contribui cu 50% din fonduri. Construcțiile centrului ar urma să înceapă până la sfârșitul acestui an în apropiere de Universitatea Agrară. Potrivit proiectului, contribuţia statului este terenul, iar investitorilor le revene sarcina de a construi depozitele frigorifice de diferite capacităţi, dotate cu echipate pentru operaţiuni post-recoltare. Scopul centrului este de a asigura pentru piaţa internă şi pentru export a unor produse agroalimentare calitative, sortate, spălate, împachetate şi păstrate în frigidere speciale.

via agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.