Știri

ODIMM a oferit primele business vouchere

Întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM) din Republica Moldova sunt susținute de ODIMM în vederea dezvoltării productivității și competitivității afacerilor pentru internaționalizarea acestora. În acest sens, 39 de companii din Republica Moldova au semnat contractele pentru acordarea suportului financiar nerambursabil prin intermediul schemei de „Business Voucher” a Programului de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizare. Valoarea totală a voucherelor oferite câștigătorilor primului apel al programului constituie 4,4 mil. lei.
 

Este un pas important pentru afacerea Dvs. în calea spre accedere la o piață externă diversificată și competitivă, la potențiali parteneri de dezvoltare a afacerilor și la oportunitatea de a beneficia de investiții străine necesare pentru accelerarea creșterii afacerii, atragerea forței calificate de muncă, logistică performantă și alte beneficii, a specificat Iuliana Drăgălin, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, menționând că stimularea investițiilor în creșterea competitivității și a productivității ÎMM va contribui la sporirea accelerată și durabilă a venitului național și, în același timp, va oferi un șir de oportunități RM pentru a beneficia plenar de Acordurile de Liber Schimb (AA/DCFTA, CSI, CEFTA, Turcia), având și o contribuție substanțială și la atingerea obiectivelor Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova 2030”.

 

Amintim, Programul de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizare a fost aprobat de Guvernul Republicii Moldova prin Hotărârea Guvernului nr. 439/2020, cu o perioadă de pilotare de 36 de luni, fiind implementat de ODIMM în coordonare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii. Scopul Programului este să contribuie la creșterea economică durabilă prin atragerea investițiilor, sporirea competitivității și a productivității ÎMM din Republica Moldova, precum și internaționalizarea acestora.

Instituții:

Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) | Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

415 vizualizări

Data publicării:

25 Mai /2021 08:00

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

ODIMM | voucher | internationalizare | IMM | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon