03
10 2016
477

Parlamentul a respins moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip a fost respinsă astăzi de către Parlament din lipsă de cvorum.

La începutul şedinţei Legislativului, vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, a anunţat că în plen s-au prezentat doar 47 de deputaţi din PSRM, PCRM şi PLDM.

Din lipsă de cvorum, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului se anunță a fi respinsă, astfel, legile asumate de către Guvern în scurt timp vor fi transmise spre promulgare, a declarat Vitiuc.

Moţiunea de cenzură a fost depusă acum şase zile de 37 de parlamentari din PSRM, PCRM şi PLDM, după ce Executivul a decis să-și asume răspunderea în fața Parlamentului pe șapte legi care se referă la sectorul financiar-bancar, dar și la convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență oferite de către Banca Națională a Moldovei (BNM) celor trei bănci care sunt lichidate.

Premierul Filip a declarat că toate proiectele de legi au fost coordonate cu Fondul Monetar Internațional (FMI), care urmează să examineze în octombrie 2016 un nou program pentru R. Moldova.

Deputați din majoritatea parlamentară au specificat anterior că după respingerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, legile asumate de Executiv intră automat în vigoare şi urmează să fie publicate în Monitorul Oficial al R. Moldova.

via | moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.