10
06 2015
810

Peste 450 de mln de lei, alocați pentru reparaţia drumurilor intravilane

Guvernul a aprobat modificări şi completări la Fondul Rutier pentru anul 2015, prin care se continuă Programul de reparaţii a drumurilor din intravilanul localităţilor. Astfel, pentru lucrările de reparaţie a drumurilor de acces la instituţiile de menire socială din sate şi oraşe, au fost alocate 452 de milioane de lei, informează Unimedia.

În document se specifică că, după consultările cu administraţiile publice locale, a fost elaborată lista cu 707 de obiective care vor beneficia de reparaţie.

„Prioritate va fi acordată drumurilor de acces spre școli, centre medicale și alte obiecte sociale”, a precizat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Fondul Rutier pentru anul 2015 este de 1 miliard 523 mln 748 mii lei, în creştere cu 159,5 milioane de lei faţă de anul trecut.

Fondul rutier este utilizat pentru finanţarea întreţinerii, reparaţiei şi reconstrucţiei drumurilor publice naţionale şi locale, administrării și proiectării drumurilor publice, dar şi pentru procurarea tehnicii şi utilajului necesar întreținerii drumurilor.

via | unimedia.info

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.