30
08 2016
427

Ponderea țigărilor de contrabandă din Moldova în România, în scădere semnificativă

Potrivit celui mai recent studiu al companiei de cercetare Novel Research, în anul 2016, ponderea produselor de tutun provenite din Republica Moldova în comerțul ilegal din România s-a redus semnificativ, ajungând la 14,7%, comparativ cu 34,1% înregistrate în 2011.

Totodată, conform datelor deținute de către Serviciul Vamal, în primele șase luni ale anului curent au fost contracarate 186 de tentative de contrabandă cu țigarete, fiind înregistrată o majorare considerabilă a ratei de depistare cu 104% față de același interval din anul 2015.

Aceste rezultate au fost discutate de Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie în cadrul unei întrevederi cu Dorin Pavaloi, Directorul Reprezentanței Japan Tobacco International (JTI) în Moldova.

Vitalie Vrabie le-a mulțumit reprezentanților JTI pentru sprijinul consecvent acordat autorității vamale pe parcursul întregii perioade de colaborare, menționând despre importanța consolidării cooperării instituite prin identificarea unor noi mecanisme de interacțiune.

”Combaterea contrabadei este unul dintre obiectivele de bază ale sistemului vamal naţional, care tinde să-și dezvolte în permanenţă instrumentele de cotracarare a acestui fenomen care atentează la securitatea economică a statului. În acest context, ţin să-mi exprim gratitudinea pentru susţinerea eforturilor Serviciului Vamal în aceste direcţii, prin dotarea cu tehnică performantă şi organizarea cursurilor de instruire pentru reprezentanții entităților cu competențe relevante în domeniu”, a completat la această temă Directorul General al Vămii.

La rândul său, Directorul JTI Moldova a menționat că ”JTI susține eforturile Serviciului Vamal în activitatea antifraudă şi totodată își manifestă întregul suport în vederea continuării acțiunilor de combatere a traficului ilegal cu țigarete”.

via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.