25
08 2016
464

Premierul cere plafonarea prețului la gazul lichefiat

În debutul şedinţei de miercuri a Executivului, Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit despre faptul că Agenţia Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) a avertizat Guvernul printr-o scrisoare despre schimbarea mecanismului de formare a prețurilor la gazul lichefiat şi, respectiv, excluderea plafonării prețului de comercializare cu amănuntul la acest produs, ceea ce ar putea duce la scumpiri nejustificate.

„În 2015 a fost instituit un nou mecanism de formare a prețurilor la produsele petroliere şi preţul la gazul lichefiat era plafonat exact ca şi preţul la benzină şi motorină. Vreau doar să se ştie faptul că anularea plafonării prețului la gazul lichefiat din vara acestui an este consecința unei inițiative legislative, amendament înaintat de un grup de deputați. Îmi pare rău că această iniţiativă a trecut şi a fost aprobată în Parlament. Pe această temă vom avea discuţii cu parlamentarii să vedem cum s-a întâmplat acest lucru”, a menționat Pavel Filip.

În acest sens, premierul a solicitat Ministerului Economiei să elaboreze proiectul de modificări necesare, astfel încât, în cel mai scurt timp, să se revină la mecanismul de plafonare a prețurilor de vânzare cu amănuntul a gazului lichefiat, după modelul de până la amendamentul menţionat.


via | gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.