30
03 2016
744

Prețul medicamentelor pentru consumatorii finali s-ar putea micșora

Din data de 1 aprilie prețul medicamentelor vândute în farmaciile din țară va fi calculat după reguli noi. La comercializarea medicamentelor farmaciile vor aplica un adaos comercial proporțional prețului indicat în Catalogul de preţuri deproducător.

Potrivit noilor prevederi stipulate în Legea cu privire la activitatea farmaceutică,adaosul comercial aplicat va fi de până la 25% — pentru medicamentele al căror preţ este de până la 30 de lei;20% — pentru medicamentele al căror preţ este de până la 30,01-60 de lei;16% — pentru medicamentele al căror preţ este de până la 60,01-120 de lei; 13% — pentru medicamentele al căror preţ este de până la 120,01-240 de lei; 11% — pentru medicamentele al căror preţ este de peste 240 de lei.

Prețul va fi recalculat și pentru medicamentele care deja sunt în stocul farmaciilor, iar Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale va acorda suport logistic la identificarea prețurilor de producător excluse din Catalogul naţional de preţuri de producător la medicamente.

Ministerul Sănătății susține că noile prevederi ale respectivei Legi au drept scop micșorarea prețului la medicamente pentru consumatorul final.

Menționăm că potrivit normelor vechi, stipulate în Legea cu privire la activitatea farmaceutică, la calcularea prețurilor medicamentelor era prevăzut un normativ de rentabilitate pe entitate de până la 15%.

via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.