Știri
Prevenirea și combaterea spălării banilor: acțiuni pentru următorii 5 ani
Astfel, autoritățile își propun să creeze un mecanism de colectare a datelor statistice privind cazurile de spălare a banilor, precum și datele relevante privind acțiunile de supraveghere și măsurile impuse.
De asemenea, este prevăzută includerea Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor în componența Comitetului interdepartamental pentru controlul exporturilor, reexportului, importul și tranzitul mărfurilor strategice pentru a preveni și combate mai eficient riscurile aferente proliferării armelor de distrugere în masă.
Documentul mai conține acțiuni ce țin de monitorizarea modului de aplicare a sancțiunilor financiare aferente activităților teroriste și de proliferare a armelor de distrugere în masă.
În plan mai sunt incluse acțiuni ce vizează organizațiile necomerciale. Astfel, se prevede evaluarea sectorului în scopul identificării categoriilor de organizații vulnerabile de a fi utilizate în scop de finanțare a terorismulu, precum și aprobarea ghidurilor pentru entitățile raportoare privind monitorizarea continuă a tranzacțiilor care implică organizațiile necomerciale.
Alte acțiuni se referă la investigarea și urmărirea penală a spălării banilor proveniți din venituri ilicite obținute din infracțiuni grave, modificarea cadrului legal în scopul instituirii măsurilor de sancționare a persoanelor juridice și fizice pentru încălcarea cerințelor de prezentare a informațiilor privind beneficiarii efectivi etc.
Potrivit documentului, anual, până la data de 1 februarie, SPCSB va prezenta Parlamentului și Guvernului raportul de implementare a Strategiei pe anul precedent, iar până la data de 15 februarie, după caz, va elabora şi va prezenta spre examinare propuneri pentru actualizarea Planului de acţiuni privind implementarea Strategiei. În acest sens, autoritățile responsabile vor prezenta Serviciului, anual, până la data de 20 ianuarie, propuneri pentru actualizarea Planului de acţiuni.
Documentul poate fi consultat până la 31 iulie curent.
„Acest articol aparține exclusiv P.P. „Monitorul fiscal FISC.md” și este protejat de Legea privind drepturile de autor.
Orice preluare a conținutului se face doar cu indicarea SURSEI și cu LINK ACTIV către pagina articolului”.
Autentificare
Autentificarea se poate efectua cu ajutorul adresei de E-mail sau a Login-ului
E-mail/Login *
Parola *
Contul de utilizator a fost creat cu succes. Pentru confirmarea înregistrării accesați linkul de confirmare expediat la e-mailul indicat în formularul de înregistrare, care este valabil până la 30 zile calendaristice
Adresează-ne o întrebare
Dorești să obții un răspuns rapid si complex sau să ne sugerezi tematica unui articol necesar procesului tău de lucru? Loghează-te, expediază întrebarea sau sugestia și primești răspunsul experților în cel mai scurt timp la adresa de e-mail sau în profilul tău de pe pagină.
E-mail *
Comanda serviciului prin telefon
Introduceți corect datele solicitate și în scurt timp veți fi contactat de un operator
Prenumele *
Numele *
E-mail *
Telefon *
Feedback
Pentru monitorizarea statutului de prelucrare a Feedbackului expediat, recomandăm inițial să parcurgeți procesul de autentificare pe portal. Astfel, mesajul de răspuns din partea PP „Monitorul Fiscal FISC.md” la feedback se va salva și afișa în Profilul Dvs. În cazul expedierii feedback-ului fără a fi autentificat pe portal, mesajul va fi remis la adresa de e-mail.
E-mail *
Stimate utilizator
Pentru îmbunătățiri ulterioare vă îndemnăm să oferiți un feedback cu privire la calitatea și disponibilitatea serviciilor furnizate prin intermediul site-ului web și al interfeței de utilizator comune.
1274 vizualizări
Data publicării:
10 Iulie /2020 07:59
Catalogul tematic
Noutăți
Etichete:
spalare de bani | prevenirea spalarii banilor | strategie | consultari publice | monitorul.fisc.md
0 comentarii
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.