28
09 2015
810

Primul tren modernizat al CFM va porni spre Iași

Cursa feroviară Chișinău-Iași (Stația Socola) va fi lansată săptămâna aceasta. Primul tren modernizat al Î.S. „Calea Ferată din Moldova” va porni spre Iași miercuri, 30 septembrie, începând cu ora 6:17.

Potrivit unui comunicat al CFM, prețurile stabilite pentru noua rută feroviară vor fi de 230 de lei pentru vagonul de clasa I, 185 de lei pentru vagon de clasa II și de 165 de lei pentru vagonul de clasa III. Studenții și elevii vor avea parte de unele reduceri.

Directorul general al CFM, Iurii Topală, va avea luni o întrevedere cu directorul general al „CFR” SA, Dan Marian Costescu, la București, în cadrul căreia oficialii vor semna Convenția între Î.S. „Calea Ferată din Moldova” și Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA cu privire la reglementarea traficului feroviar de frontieră.

Totodată, vor fi semnate și alte documente corespunzătoare subiectului precum:

  • Instrucția cu privire la exploatarea trecerii de frontieră Ungheni (CFM) – Socola (CFR) pentru ecartament 1520 mm;
  • Convenția între „CFM” și Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA din România cu privire la reglementarea traficului feroviar de frontieră;
  • Acordul privind traficul de utilizare a Infrastructurii pentru calea ferată de frontieră încheiat între Compania Națională de Căi Ferate CNCF „CFR” SA și Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.


Potrivit CFM, la solicitarea unor deputați din Parlament, precum și a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, pentru elevii și studenții din învățământul de stat și din învățământul privat acreditat vor fi implementate următoarele reduceri:

  • Vagon de clasa I – 25%;
  • Vagon de clasa II – 20%;
  • Vagon de clasa III – 20%.


Cursa Chișinău-Iași va circula zilnic de la ora 6:17.

Administrația CFM urmărește ca prin intermediul cursei Chișinau-Iași să răspundă solicitărilor din partea călătorilor, să atragă cât mai mulți tineri și să motiveze populația să opteze pentru un mijloc de transport sigur.

Acest proiect comun moldo-român va contribui la creșterea competitivității, la intensificarea schimburilor comerciale și la dezvoltarea infrastructurii feroviare.


via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.