10
10 2014
828

Program de granturi pentru mass-media din diasporă

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie în Republica Moldova (OIM), în colaborare cu Biroul pentru Relaţii cu Diaspora, lansează un program de granturi mici destinat presei din diasporă.

Acţiunea are scopul de a susţine iniţiativele din diaspora moldovenească care desfăşoară activităţi cu caracter informaţional, destinate oferirii şi distribuirii informaţiei despre evenimentele din Moldova, dar şi despre politicile şi programele relevante pentru diaspora atât din Moldova, cât şi din ţările de destinaţie.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, acest mecanism de granturi este destinat jurnaliştilor independenţi din diasporă (profesionişti sau amatori), care desfăşoară activităţi de informare a cetăţenilor moldoveni aflaţi peste hotare prin intermediul diverselor mijloace mass-media, scrise şi audio-vizuale.

Grupurile de iniţiativă sau persoanele interesate vor putea aplica pentru grant în baza solicitării de propuneri, prin completarea formularului de aplicare. Ambele documente sunt accesibile pe paginile www.iom.md, www.cancelaria.gov.md şi www.facebook.com/BiroulPentruRelatiiCuDiaspora

OIM va oferi sprijin financiar, în sumă de până la 800 de dolari, pentru un număr de 5 iniţiative, pentru achiziţionarea echipamentului tehnic necesar pentru a desfăşura activităţi de informare a diasporei, prin diverse instrumente mass-media. Suma totală pentru mecanismul de granturi constituie 4 mii de dolari.

Aplicaţiile vor fi examinate în perioada 27-29 octombrie, cu anunţarea rezultatelor până în data de 31 octombrie.

via tv7.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.