25
09 2014
1684

Programul pentru agricultori IFAD continuă

Al şaselea program al Fondului Internaţional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) în Moldova, lansat astăzi, 25 septembrie, este prevăzut pentru perioada 2014-2020 şi are un buget de 26 de milioane de dolari.

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, a spus, cu această ocazie, că Moldova a reuşit să devină ţara care implementează cel mai bine proiectele finanţate de IFAD. Din anul 2000 până acum, agricultorii au beneficiat de credite şi granturi în valoare de peste 60 de milioane de dolari.

Ministrul a mai spus că IFAD VI este binevenit mai ales acum, când agricultura moldoveni consumă tot mai multe investiţii. Programul prevede acordarea granturilor pentru susţinerea investiţiilor agro-silvice, vor fi create 12 şcoli de câmp cu loturi demonstrative pentru instruirea producătorilor agricoli, vor fi acordate granturi pentru procurarea tehnicii agricole, iar 80 de fermieri şi agenţi economici vor beneficia de vizite de studiu la parteneri din alte ţări.

De asemenea, se vor crea perdele forestiere de protecţie şi benzi de păşune pentru cel puţin 400 de hectare de pământ.

La lansarea programului, noul manager IFAD pentru Moldova Dina Saleh, a declarat că se încearcă atragerea şi altor parteneri care să susţină dezvoltarea agriculturii în Republica Moldova.

Din bugetul total al programului 16,1 milioane de dolari constituie partea de împrumut, 0,5 milioane de dolari este grantul finanţat de IFAD, 5,27 milioane de dolari reprezintă grantul finanţat de Guvernul Danemarcei, iar 4,26 milioane de dolari – grantul co-finanţat de IFAD şi Fondul Global de Mediu.

via www.tv7.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.