11
09 2015
675

Proiectele culturale ale asociațiilor obștești vor putea fi depuse online

Ministerul Culturii a anunțat concursul pentru depunerea proiectelor culturale ale asociațiilor obștești pentru anul 2016. Data limită este 15 octombrie, iar suma totală alocată din bugetul de stat pentru a susține doritorii este de 2 milioane de lei.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a menționat că pentru anul curent au fost depuse 111 proiecte de la 71 de asociații obștești, câștigătoare ajungând 62 de proiecte de la 44 de asociații. Monica Babuc a atenționat doritorii de a aplica la concurs că juriul alege proiectele care au posibilitatea să atragă și alte surse financiare pe lângă alocațiile din buget.

Participanții pot aplica la opt domenii culturale: artă populară și muzeografie, arte vizuale, cinematografie, cultură-comunități, literatură, muzică, patrimoniu cultural și teatru. Plafonul de finanțare pentru un proiect este de 100.000 de lei, iar cele mai multe cereri sunt depuse la domeniul muzical.

Noutatea din acest an este că Ministerul Culturii a elaborat un sistem de aplicare online. Prin asta ușurăm și tehnologizăm procesul și excludem factorul uman și suspiciunile care mai apar pe parcurs, a spus Monica Babuc. Ea a atenționat că un autor are dreptul să participe la concurs doar o dată la trei ani, iar proiectele care țin de activități politice, călătorii individuale sau comerciale nu vor fi finanțate.


via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.