20
02 2017
520

Rezidenții din industria Moldovei au obținut o creștere a volumului de producere

Volumul producţiei industriale în Moldova a înregistrat o creștere de aproape 9 la sută în decembrie 2016 faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Cel mai mare avans îl are industria alimentară, iar cea extractivă a fost în declin (factorul sezonier).

Datele Biroului Naţional de Statistică arată că, în ultima lună a anului trecut, industria alimentară a înregistrat cea mai mare creştere a volumului producţiei, şi anume de 31 de procente, care se datorează sectorului de prelucrare şi conservare a peştelui, a crustaceelor şi a moluștelor, care a crescut cu aproape de 35 la sută.

Segmentul de conservare a fructelor şi legumelor a înregistrat o majorare de 18 la sută, iar cu 17 la sută a crescut activitatea de prelucrare şi conservare a cărnii. În acelaşi timp s-a redus volumul de producţie a băturilor, a ciocolatei şi a produselor din tutun.

Industria prelucrătoare a înregistrat o creştere a volumului de producţie de aproape 10 procente. Astfel, sectorul de tăbăcire a pielii a crescut cu 22 la sută, cel de fabricare a încălțămintei — cu aproape 27 de procente, iar fabricarea mobilei — cu peste 26 la sută.

Totodată, în perioada de referinţă, s-a înregistrat o descreştere de peste 12 la sută a industriei extractive, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică a fost în creştere cu aproape 7 la sută.

Per total, activitatea industriei în Republica Moldova anul trecut a crescut cu aproape un procent faţă de 2015.

via | www.publika.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.