21
03 2016
937

Ruta de troleibuz Chișinău-Ialoveni va fi lansată în doi ani

Republica Moldova va procura 10 troleibuze cu sistem de deplasare autonomă din Belarus, care în doi ani vor începe să circule pe ruta Chișinău-Ialoveni.

Pentru realizarea proiectului este nevoie de circa două milioane de euro. Informația a fost comunicată astăzi, la ședința operativă a Primăriei Chișinău, de către directorul Direcției transport electric, Gheorghe Morgoci, notează NOI.md.

Potrivit lui Morgoci, partea belarusă a dat asigurări că, după respectarea tuturor formalităților, este dispusă să asambleze și să livreze partenerilor moldoveni troleibuze cu sistem de deplasare autonomă. „Am ajuns la înțelegerile preliminare respective cu colegii de la Minsk, a rămas doar să semnăm contractul. Pentru îndeplinirea tuturor formalităților și realizarea proiectului va fi nevoie de circa doi ani”, a menționat Morgoci.

La rîndul său, primarul de Ialoveni, Sergiu Armașu, a informat că acum se lucrează la elaborarea proiectului de creare a infrastructurii itinerarului de troleibuz care va uni localitatea cu Chișinăul. Funcționarul a dat asigurări că Primăria Ialoveni este dispusă să-și asume toate cheltuielile pentru respectarea cerințelor tehnice. Armașu a precizat că în capitală stația terminus a rutei va fi cinematograful „Gaudeamus”.

Anterior se anunțase că noile troleibuze se vor afla la balanța Direcției transport electric din Chișinău. Costul unei călătorii pe ruta Chișinău-Ialoveni va constitui doi lei.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.