19
08 2016
496

SA Moldtelecom va fi furnizor pentru Serviciul 112

În urma discuțiilor inițiate de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației împreună cu prestatorii de servicii în comunicații, SA Moldtelecom a fost nominalizată în calitate de furnizor pentru Serviciul 112, anunţă Ministerului Economiei.

”În luna septembrie curent, Serviciul 112 va iniția procesul de coordonare a contractului cu Moldtelecom privind modalitățile de interconectare a rețelelor de comunicații electronice între cele două instituții”, a declarat Liviu Oboroc, director al Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112.

Realizarea planului de acțiuni privind implementarea Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112 a fost analizată în cadrul primei ședinței al Comitetului coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre noua structură și serviciile specializate de urgență.

Analizând planul de acțiuni privind implementarea Serviciului 112, viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al economiei, a menționat că toate acțiunile sunt îndeplinite în termenii stabiliți, iar la unele compartimente acțiunile sunt realizate precursor.

”Implementarea Serviciului 112 este un lucru foarte important pentru stat, deoarece va asigura, într-un final, respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, în special, a celor ce țin de dreptul la viață și siguranță. În context, astăzi sarcina principală a Comitetului constă în asigurarea interacțiunii și conlucrării eficiente interinstituționale dintre Serviciul 112, aflat în proces de formare, și serviciile specializate de urgență existente, în mod prioritar la capitolul elaborării și formării unei platforme eficiente de asistență pentru cetățeni în situații de criză”, a punctat ministrul.

Potrivit lui Liviu Oboroc, din momentul adoptării, în luna martie curent, a Hotărârii guvernului cu privire la crearea Serviciului 112, au fost realizate un șir de obiective ce țin de dimensiunile normative și organizaționale privind funcționarea instituției, în special fiind elaborate un set de regulamente, schema de încadrare a personalului, achiziționat domain-ul www.112.md, au fost identificate sediile centrelor de preluare a apelurilor, etc.

Conform Planului de acțiuni privind implementarea Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112, sistemul dat va intra in funcțiune deplină în trimestrul trei 2018.


via | bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.