30
07 2016
1063

Salariile angajaților Băncii Naționale ar putea crește

Angajaţii Băncii Naţionale a Moldovei vor salarii mai mari. Viceguvernatorul BNM Ion Sturzu, a prezentat un proiect de lege în acest sens Comisiei parlamentară pentru Economie, Buget şi Finanţe.

El a spus că subalternii săi ar avea cele mai mici salarii din sistemul financiar. Proiectul a fost avizat pozitiv de membrii comisiei şi urmează să fie discutat în plenul legislativului.

Viceguvernatorul BNM a încercat să-i convingă pe membrii Comisiei Economie despre necesitatea votării proiectului de lege. Funcţionarul a spus că activitatea băncii centrale ar putea fi mai eficientă dacă angajaţii ar primi salarii mai mari.

În vara anului trecut, Curtea de Conturi a prezentat un raport de audit, care arăta că, în 2013 şi 2014, fostul guvernator al BNM Dorin Drăguţanu şi adjuncţii săi au ridicat salarii lunare ce au variat între 63 de mii şi 74 de mii de lei.

Până la 36 de mii de lei au încasat lunar şefii de departamente din cadrul băncii centrale, iar câte 29 de mii de lei — conducătorii de direcţii şi secţii. Pe lângă această remunerare, fiecare angajat a încasat anual câte 2,5 salarii drept primă.

via | jurnal.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.