30
03 2015
752

Scumpiri de peste 80% la unele curse suburbane de trenuri

Începând cu 1 aprilie cursele suburbane de trenuri vor deveni mai scumpe. Pe anumite direcții majorarea atinge 50-80%. În schimb cursele internaționale vor deveni mai ieftine.

Calea Ferată a Moldovei va majora începând cu 1 aprilie costul biletelor pentru călătoriile suburbane.

Majorarea este aplicată pentru a micșora pierderile înregistrate din activitatea de transport, dar și pentru respectarea condiţiilor de securitate a transportului. De remarcat că acest tip de transport este subvenționat din partea statului.

Majorările operate la costul biletelor nu sunt uniforme și depind de distanța parcursă. Astfel cursa Chișinău-Bucovăț va avea un preț de 8 lei, față de 5,1 lei, ceea ce reprezintă o majorare de peste 50%. În cazul cursei Chișinău Ungheni prețul nou va fi de 22 lei, în comparație cu 11,6 lei practicat până în prezent. În acest caz majorarea este de peste 80%.

Dacă călătorii vor merge pe rutele Chișinău-Bălți sau Chișinău- Ocnița prețul biletului va rămâne neschimbat după 1 aprilie.

Potrivit reprezentanților de la Calea Ferată a Moldovei pentru cursele internaționale nu vor fi aplicate majorări de preț. În timpul apropiat acestea chiar se vor reduce pentru a putea concura cu transportul aerian.via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.