Știri

Starea de urgență în sănătate publică se extinde până la 30 noiembrie

Starea de urgență în sănătate publică se extinde până la 30 noiembrie 2021 inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cu posibilitatea de revizuire a termenului respectiv în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național. Decizia respectivă a fost aprobată prin Hotărârea CNESP nr. 64 din 26 octombrie curent.

Hotărârea mai prevede că, începând cu 8 noiembrie 2021, se sistează organizarea și desfășurarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive), precum și admiterea beneficiarilor în instituțiile socio-medicale, instituțiile de reabilitare/recuperare/balneosanatoriale se va efectua în baza rezultatului unui test diagnostic la COVID-19, indiferent de statutul de vaccinare (test rapid de diagnostic Ag SARS-CoV-2 valabil 48 ore sau test PCR la COVID-19 valabil 72 ore).

În același timp, se recomandă Ministerului Educației și Cercetării examinarea posibilității extinderii vacanței de toamnă 2021 pentru elevii din instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal până la 7 noiembrie în teritoriile, în unitățile administrativ-teritoriale (UAT) de nivel întâi, UAT de nivelul al doilea: municipiile Chișinău și Bălți și UAT ale unității teritoriale autonome Găgăuzia, în care este stabilit pragul de alertă roșu. 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

899 vizualizări

Data publicării:

28 Octombrie /2021 07:57

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

stare de urgenta | covid-19

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon