28
08 2014
923

SUA vor ajuta Moldova să-și consolideze securitatea energetică

SUA vor contribui la consolidarea securității energetice a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de șeful Serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, Jennifer Psaki, în cadrul briefingului regulat pentru jurnaliști.

Jennifer Psaki a menționat că SUA felicită popoarele Moldovei, României și UE cu darea în exploatare a gazoductului Iași-Ungheni, care a interconectat sistemele de transportare a gazelor naturale dintre cele două țări, informează NOI.md.

Potrivit șefului Serviciului de presă al Departamentului de Stat al SUA, folosirea acestei conducte de 43 de kilometri va ajuta Moldova să beneficieze de avantajele diversificării livrărilor de resurse energetice, să aibă acces la piața energetică a Europei și să-și sporească securitatea energetică.

Jennifer Psaki a subliniat că SUA sînt dispuse să ofere asistență Moldovei în atingerea acestor obiective prin realizarea programelor menite să perfecționeze cadrul normativ-juridic care reglementează domeniul energetic în Moldova și să reducă consumul de resurse energetice.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.