03
03 2015
806

Transportul public din Chișinău ar putea avea sistem electronic de taxare

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a aprobat principiile generale de implementare a sistemului de taxare electronică în transportul public din municipiul Chişinău. Documentul a fost elaborat de către Consultantul „ROM Transportation Engineering Ltd”, în scopul implementării Strategiei de Transport a municipiului Chişinău, informează Agora.

Potrivit dispoziţiei primarului Dorin Chirtoacă, sistemul de taxare electronică va fi introdus în troleibuzele şi autobuzele care asigură prestarea serviciilor de transport public în municipiul Chişinău şi va fi implementat în cadrul tuturor liniilor de transport de capacitate mare.

Sistemul de taxare electronică presupune deţinerea de către pasageri a unor carduri pentru achitarea călătoriilor. Cardurile vor putea fi încărcate prin intermediul diferitor dispozitive, inclusiv terminale, care vor fi instalate în apropierea staţiilor de aşteptare a transportului public.

Odată cu implementarea sistemului de taxare electronică urmează a fi aprobată o nouă structură de tarifare a serviciilor de transport public.

Primăria municipiului Chişinău va solicita modificarea Codului cu privire la contravenţiile administrative şi anume a procedurii de sancţionare a călătorilor care nu vor achita taxa pentru călătorie.

De menţionat că perioada de trecere de la sistemul actual de taxare la sistemul de taxare electronică a fost stabilită de 6 luni, din momentul implementării proiectului.

via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.