29
07 2016
459

Turcia și RM ar putea semna un Acord de promovare și protejare reciprocă a investițiilor

Turcia și Republica Moldova ar putea semna în curând un Acord privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi de lucru a viceministrului Economiei Vitalie Iurcu și Ambasadorului Turciei, Selim Kartal.

Cei doi oficiali au abordat aspectele colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și Turcia. De asemenea, au făcut o trecere în revistă a stadiului actual al relațiilor moldo-turce în domeniul economic, menționând că există toate premisele în extinderea acestora în viitor.

În context, oficialii au specificat că una din oportunitățile intensificării relațiilor comercial-economice ar fi urgentarea procedurii interne de ratificare de către partea turcă a Acordului de Comerț Liber dintre două state, document ratificat de partea moldavă la finele anului trecut.

Vitalie Iurcu și Selim Kartal au făcut un schimb de opinii și asupra agendei ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-turce de colaborare economică, care urmează a fi organizată anul acesta la Ankara. În opinia celor doi demnitari ședința Comisiei poate deveni o platformă bună atât pentru semnarea Acordului privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor, cât și inițierea unor noi programe de colaborare bilaterală în toate domeniile de interes reciproc.

În cadrul întrevederii, diplomatul turc a menționat că țara sa este interesată în dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova pe toate dimensiunile, inclusiv prin realizarea unor proiecte investiționale în țara noastră.

via | www.bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.