18
09 2015
808

Turkcell, interesată de preluarea activelor TeliaSonera din Moldova

Grupul Turkcell s-a arătat interesat de preluarea activelor TeliaSonera de pe șapte piețe, inclusiv Republica Moldova, de pe care grupul scandinav vrea să se retragă.

Potrivit haberler.com, operatorul turc de telefonie mobilă Turkcell a declarat că analizează posibilitatea de achiziționare a unor active euro-asiatice ale acționarului TeliaSonera. Sursa citată scrie despre faptul că Turkcell analizează preluarea activelor de pe piețele Kazakhstan, Azerbaijan, Georgia și Moldova.

Bani.md amintește că ieri TeliaSonera a anunțat intenția de a părăsi piața euro-asiatică, piață în care este inclusă și compania Moldcell. Această acțiune este parte a strategiei grupului TeliaSonera de a se extinde pe piața europeană, inclusiv Suedia.

Aceasta nu înseamnă că vânzarea acțiunilor se va realiza peste noapte și nici că afacerile companiei deținute de TeliaSonera în statele euro-asiatice se vor închide peste noapte. Viața agenților economici, inclusiv Moldcell, continuă și aceste companii nu vor fi închise. Ele urmează a trece în gestiunea altor grupuri, potrivit strategiei TeliaSonera, se arată în cadrul declarației oficiale a companiei.


via | www.bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.