12
08 2016
678

UE va oferi 2,76 mil. euro pentru finanţarea proiectelor în Gagauzia şi Taraclia

Uniunea Europeană va sprijini proiecte de dezvoltare socio-economică cu o valoare totală de 2,76 milioane de euro pentru UTA Gagauz-Yeri și raionul Taraclia.

Fondurile vor fi acordate în cadrul proiectului “Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia şi Taraclia” (SARD), implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).

Potrivit unui comunicat de presă al PNUD Moldova, companii nou create (start-up) și întreprinderi mici şi mijlocii (ÎMM) existente deja în regiune vor beneficia de sprijin financiar.

Proiecte de renovare a infrastructurii de scară mică și de cooperare intercomunitară vor fi finanţate, pentru a îmbunătăţi nivelul de trai şi calitatea serviciilor publice locale, dar şi pentru a stimula parteneriate între comunitățile învecinate din Găgăuzia şi raionul Taraclia.

Competiţia pentru propuneri de proiect a fost lansată joi, 11 fugust, la o sesiune de informare organizată în oraşul Taraclia.

Finanțat de Uniunea Europeană cu 6,5 mil. euro și implementat de PNUD, Proiectul SARD își propune să intensifice colaborarea între autoritățile centrale şi cele locale, precum şi între organizaţiile regionale din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia, în scopul stimulării dezvoltării socio-economice a regiunii și a Republicii Moldova în ansamblu.

via | moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.