09
09 2014
822

Uniunea Europeană acordă Moldovei 11,6 milioane de euro

În această toamnă, Uniunea Europeană va transfera în bugetul de stat cea de a treia tranşă a suportului bugetar în valoare de 11,6 milioane de euro.

Mai multe detalii la acest subiect vor fi anunțate miercuri de ministrul Economiei, Andrian Candu, şi Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, care vor susţine o conferinţă de presă comună.

Prin intermediul acestui Program, din 2011, Comisia Europeană a alocat Republicii Moldova 42. 600. 000 euro ca suport financiar pentru diversificare energetică, conectarea la piața energetică a UE, precum și pentru promovarea eficienței energetice și a energiei regenerabile.

Acest Program face parte din cele cinci operaţiuni de suport bugetar ale UE în valoare de peste 216 mil. Euro, în curs de implementare în diverse sectoare ale economiei naţionale.

De asemenea, în acest an, Uniuinea Europeană a alocat suplementar 10 milioane euro pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni pe segmentul Ungheni-Chișinău în scopul asigurării unei alternative de aprovizionare cu gaze a municipiului Chișinău, cel mai mare consumator de gaze din Republica Moldova. Aceasta plată suplimentară se va efectua în 2015.

via agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.