Știri

Up Moldova și Mastercard lansează portofelul digital pentru plățile contactless

 Up Moldova în parteneriat cu Mastercard lansează, în premieră pe piața tichetelor de masă, propria soluție de plăți mobile – portofelul digital, care permite achitarea cumpărăturilor contactless. Acum, deținătorii cardurilor Mastercard, eliberate de Up Moldova, își pot achita cumpărăturile direct de pe telefonul mobil. Astfel, pentru a transforma telefonul mobil într-un dispozitiv de plată este suficientă o simplă apropiere de terminal. La achitarea cu telefonul mobil nu se percep comisioane suplimentare. Securitatea și siguranța tranzacției este garantată de standardele internaționale Mastercard.

 

Dumitru Cozmolici, director Up Moldova: Astăzi, în Moldova sunt active peste 25 de mii de carduri de masă de la Up Moldova și Mastercard. Pentru noi este o mândrie și un imbold de a îmbunătăți serviciile astfel încât, clientul nostru să beneficieze de o experiență cât mai bună. Fiind în pas cu inovațiile, UP Moldova a elaborat soluția digitală, care este ușor de utilizat și utilă atât pentru clienți, cât și pentru parteneri. Prin aplicația Up Mobil Moldova am simplificat procesul de achitare a cumpărăturilor. Iar grație Mastercard, plățile, făcute prin intermediul portofelului electronic, sunt protejate la maxim.
 

 

Soluția Up Mobil Pay este accesibilă prin aplicaţia Up Mobil pentru Android actualizată la ultima versiune, cu chipul NFC integrat. Plata cu ajutorul portofelului digital poate fi efectuată în orice magazin sau restaurant, partener al Up Moldova, unde există un terminal de plată contactless al Mastercard. Soluția funcționează în baza platformei digitale Mastercard (MDES), care transformă orice dispozitiv conectat la internet într-un instrument de plată sigur și securizat. În timpul digitalizării cardului de plată, se creează un token unic, a cărui utilizare asigură un nivel sporit de securitate a plăților.

 

 

Irina Untilă, directorul oficiului Mastercard în Moldova: ”Noi, la Mastercard, muncim în permanență pentru a facilita accesul tuturor la sisteme de plată comode și sigure. Lansarea portofelului digital, în parteneriat cu Up Moldova, va oferi utilizatorilor ceea ce așteptau de mai multă vreme - posibilitatea de a achita cu telefonul mobil sau alt dispozitiv electronic în rețelele de comerț pentru că, potrivit cercetărilor noastre, 61% din populația Republicii Moldova și-ar dori achitarea direct de pe telefonul mobil. În plus, pe lângă accesibilitate și viteză, plățile contactless asigură comoditate și siguranță- telefonul fiind întotdeauna la posesor, iar confirmarea plății prin datele biometrice, practic, exclude posibile fraude. Suntem convinși că această inovație va demonstra avantajul plăților digitale și va impulsiona utilizatorii să treacă la un mod de viață fără numerar.”

 

Vasile BEREGOI, angajat Lactalis Alba: ”Aplicația Up mobil este foarte utilă pentru mine. E foarte ușor de folosit, te înregistrezi ușor și este comod pentru că monitorizezi toate cheltuielile şi toate plățile efectuate în cadrul unei cumpărături.”

 

Cristina MATCIAC, HR manager CEGEKA DEVELOPMENT, companie IT 
”De multe ori, se întâmplau situații în care ajungeam în magazin și constatam că mi-am uitat portofelul în altă geantă. Evident, nu puteam sa plătesc cumpărăturile. Acum, e mult mai simplu. Up Moldova a venit cu o soluție bună și atât eu, cât și colegii mei, putem achita cumpărăturile direct de pe telefonul mobil.”
 
Cardurile de plată emise de grupul Up sunt utilizate de locuitorii mai multor țări europene, inclusiv, Grecia, Italia, Cehia, Polonia, Portugalia, Franța, Spania, România.
 

 

Mai multe detalii despre cum puteți face plăți direct de pe telefonul mobil, găsiți aici.

 

 

Despre Mastercard

 

Mastercard este o companie globală de tehnologii în domeniul plăților. Misiunea noastră este implementarea inovațiilor pentru tranzacții sigure, simple și convenabile, dezvoltând o economie digitală incluzivă, de care să beneficieze toată lumea și pretutindeni. Prin utilizarea de date și rețele sigure, produsele și soluțiile noastre ajută consumatorii, instituțiile financiare, guvernele și întreprinderile să își realizeze potențialul cel mai mare. Cu o prezență în peste 210 țări și teritorii, tindem spre o lume durabilă care să deschidă oportunități de neprețuit pentru toată lumea.

 

 

Despre Grupul Up

 

Up conectează indivizi, companii și teritorii dezvoltând platforme de gestiune, de tranzacții și de relaționare, ce contribuie la creșterea calității vieții și a performanței.
 
Up concepe soluții integrate ca răspuns la nevoile diferiților săi parteneri, clienți și beneficiari. Facilitează accesul la alimentație, cultură, timp liber, educație, ajutor la domiciliu, ajutoare sociale, gestiunea cheltuielilor profesionale și animarea dispozitivelor de motivare și fidelizare.
 
Cu o istorie de peste 50 de ani, puternic prin cei 3 400 de colaboratori și o prezență în 19 țări, Grupul Up însoțește în viața de zi cu zi 24,5 milioane de persoane din întraga lume. Up este un grup independent a cărui societate-mamă este o societate cooperativă și participativă.
 
 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

871 vizualizări

Data publicării:

18 Mai /2021 11:47

Catalogul tematic

Noutăți

Etichete:

servicii electronice | MasterCard | up moldova | tichet de masa

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon