03
02 2014
1251

Vienna Insurance Group intră pe piaţa asigurărilor din Republica Moldova

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe intră pe piaţa asigurărilor din Republica Moldova, după ce a achiziţionat una din cele mai importante companii Donaris Group, informează MOLDPRES. Compania austriacă a anunţat vineri că a semnat un contract de achiziţie pentru circa 94 la sută din compania Societatea de Asigurări-Reasigurări „Donaris Group” S.A. cu sediul în Republica Moldova. Achiziţia se face sub rezerva obţinerii acordurilor oficiale.
„Odată cu intrarea pe piaţa din Moldova, am mărit reţeaua Grupului Vienna Insurance Group la 25 de ţări şi am acoperit una din ultimele pete albe de pe harta noastră geografică a Europei Centrale şi de Est. Donaris oferă o platformă eficientă pentru a ne poziţiona de acum şi pe piaţa de asigurări din Moldova“,
a declarat Peter Hagen, directorul general al Vienna Insurance Group. Donaris a fost fondată în 1998 şi îşi are sediul în Chişinău. Asigurătorul de tip non-viaţă realiza în primul semestru al anului 2013 premii de 2,8 milioane de euro, obţinînd astfel o creştere de circ 9 la sută comparativ cu anul anterior. Aproximativ 80% din premii provin din divizia auto. Cu o cotă de piaţă de 8,4, Donaris deţine locul patru pe piaţa asigurărilor non-viaţă din Moldova. Donaris-Grup avea în trimestrul trei 2013 active totale estimate la 107 milioane de lei şi cele mai mari pierderi pe sistem, estimate la peste 12 milioane de lei, potrivit Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. Societatea are momentan circa 50 de angajaţi în sediul central, şi alţi 70 în filiale. Vînzarea produselor de asigurare se face atît prin filiale, cît şi prin agenţi de asigurări şi prin cooperarea cu brokeri, bănci şi firme de leasing. Vienna Insurance Group este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria, precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul este format din aproximativ 50 de companii din 24 de ţări.

via www.moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.