01
06 2015
825

„Vinul Moldovei” medaliat cu aur și argint la București

„Vinul Moldovei” a fost distins cu 43 de medalii de aur și argint la cel mai important Concurs Internațional de Vinuri din România. Distincțiile sunt o recunoaștere a standardelor înalte de calitate aplicate la producerea vinurilor noastre și reconfirmă faptul că vinificatorii autohtoni continuă să păstreze vie tradiția legendară a Vinului Moldovei, se spune într-un comunicat al Oficiului Național al Viei și Vinului.

Participarea vinurilor noastre la concurs a fost organizată de către Oficiului Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerului strategic USAID.

Sunt foarte mândru că Vinul Moldovei este apreciat internațional, reconfirmând faptul că vinurile noastre întrunesc standarde înalte de calitate. Cu siguranță am fi obținut mai multe medalii, dacă regulamentul nu ar fi presupus premierea doar a 30% dintre vinurile participante în competiție. Acest concurs este unul important pentru ambițiile comerciale ale vinificatorilor noștri. Expunerea directă către entuziaști și iubitori ai vinului constituie elemente de forță în creșterea notorietății și, implicit, a vânzărilor, nu doar pe piața din România, dar și a altor state din sud-estul Europei, a declarat Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului

La concurs au participat vinificatori din 45 de țări consumatoare și producătoare de vin, iar aprecierile au fost oferite de către un juriu internațional, membrii căruia sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor. Peste 1000 de mostre de vinuri ale diferitor producători au fost examinate minuțios de profesioniști.

„Vinul Moldovei” s-a înscris în concurs cu 161 de mostre de vinuri. Sub umbrela brandului de țară, vinurile produse în Moldova au impresionat prin soiuri locale, internaționale, cupaje, spumante, vinuri de desert, dar și divinuri. Calitatea de top a produselor nostre i-a determinat pe membrii juriului să ofere brandului de țară „Vinul Moldovei” 26 medalii de aur și 17 de argint. Aurul obținut în acest an la concurs depășește practic de 3 ori numărul distincțiilor obținute în anul precedent.

Concursul Internațional de Vinuri din România 2015, se află la cea de-a XII-a ediție și este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Vinului, de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Degustatorii Autorizați din România, sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului.


via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.