06
03 2017
576

Vinurile moldovenești revin pe piața rusă

Cinci companii producătoare de vin din Republica Moldova au obţinut dreptul a relua exportul pe piaţa Federaţia Rusă. Totodată, alte două companii au primit dreptul de a-şi mări gama de produse exportate pe piaţa rusă. Anunţul a fost publicat pe pagina oficială a serviciului federal rus.

Cinci companii vor putea realua exporturile, dar două vor putea să mărească gama de producţie, pe care poată să o exporte în Federaţia Rusă. Acum o procedură de punere a certificatelor de calitate şi nemijlocit probelor de vin care vreau să fie exportate în Federaţia Rusă, după ce vor primi certificatele ruseşti de calitate vor putea să facă export, a declarat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama.

Potrivit comunicatului emis de autoritatea rusă, companiile «Cricova», «Chateau Vartely», «Castel MIMI», «Moldiugvin» şi «Lion-Gri» vor putea realua exporturile, după realizarea procedurii de expediere a certificatelor de calitate şi nemijlocit probelor de vin care vor fi transportate în Federaţia Rusă.

Iar companiile «KVINT — Fabrica de Vin si Cognac din Tiraspol» şi «KAZAYAK-VIN SA» pot trimite probe ale noilor produse care să fie exportate pe piaţa rusă.

via | publika.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.