13
11 2014
1404

MPay tranzacții în valoare de peste 101 000 000 lei

Plățile electronice reprezintă unul dintre ecourile dezvoltării remarcabile a tehnologiilor informaționale și telecomunicațiilor, iar beneficiile acestora se reflectă asupra tuturor părților implicate într-o tranzacție economică de la consumator – până la companii, bănci și chiar administrațiile centrale și locale. Anume de aceea, guvernele devin tot mai animate în încurajarea sistemelor de plăți electronice, țintind, în primul și în primul rând facilitarea accesului cetățenilor la serviciile publice. Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay este un exemplu autohton în acest sens. Lansat în septembrie 2013, la momentul actual au fost înregistrate deja tranzacții în valoare de peste 101 milioane lei, iar 1,4 milioane lei reprezintă recordul încasarilor zilnice în perioada de referință. MPay oferă posibilitatea de a achita cu orice mijloc de plată legal, disponibil în Republica Moldova.
  • carduri bancare
  • terminale de plată;
  • sisteme e-banking;
  • plăți în numerar (în cazul plăților în numerar, cetățenii se pot adresa la ghișeele băncilor conectate sau la oficiile Poștei Moldovei).
E la fel de simplu ca și cum ai naviga pe Internet. Astăzi, acest instrument de plată permite achitarea unui spectru larg de servicii guvernamentale: 1.e-Cadastru 2.e-Apostila 3.e-Cazier 4.e-Stare Civilă 5.Registru 6.Amenzi de Poliție 7.Procurarea Mijloacelor de identificare a animalelor domestice 8.Servicii fiscale 9.Autorizații de transport 10.e-AGEPI 11.MIB 12.e-Licențiere 13.Declarația Electronică

via egov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.